Maud Desouter met veel motivatie en enthousiasme richting WK/BK

Dag Maud, het is mooi te zien dat steeds meer Belgische vrouwen de weg vinden naar OCR en meedoen voor het podium op internationale wedstrijden.

Maud is eveneens lid van het Urban Sky team waar ook Jensen Blondeel, Thibault Debusschere en Thomas Buyle deel van uitmaken


Train je vooral met focus op techniek, meer op looptrainingen of zoek je hier eerder een evenwicht in?

Tot nu heb ik nog met weinig regelmaat kunnen trainen. Dit doordat ik het afgelopen jaar heb zitten zoeken tussen een balans waar ik zowel OCR wil kunnen koesteren, zonder dat dit mijn sociaal leven/ school beïnvloedt. Iets wat niet gemakkelijk is, maar waar ik door mijn 2 sterke coachen (Thomas en Kwinten) de volle 100% wordt in ondersteund. Zij begeleiden mij om zowel op het technische gedeelte vooruit te gaan als in het loopgedeelte.

Wat is jouw sterkste onderdeel (kracht/techniek/lopen) en waarop kan je nog verder progressie maken?

Zowel op kracht, techniek als lopen is er nog veel marge. Ik weet van mezelf dat ik een goede basisconditie heb, maar om dit mijn sterkte te noemen zou ik niet direct durven zeggen. Ik denk vooral te maken heeft met het de combinatie van de drie. 

Waar ik wel van overtuigd ben is dat ik heel veel kracht haal uit de motivatie en enthousiasme waarmee ik naar elke wedstrijd en training kom.

winst voor Maud tijdens afgelopen editie van ROV

Gaat je voorkeur naar uit naar korte inspanningen (afvalraces/sprints) zoals conquer the castle (Denemarken) waar je onlangs tot in de finale geraakte tussen vele sterke atletes of verkies je toch eerder de langere afstanden van 15 à 19km?

tijdens Redbull conquer the castle in Denemarken waar ze in de finale een 6e plaats wist te behalen 

Vooral langere afstanden spreken mij aan. Om echt te presteren op kortere afstanden, mis ik nog wat explosiviteit. Waardoor dat ik bij kortere afstanden vaak niet de volle 100% kan geven. Bij langere afstanden heb ik de tijd om even in mijn ritme te kunnen rollen. En geef toe als je kan kiezen tussen 4km volle pret, of 19km.. Dan is de beslissing snel gemaakt voor mij.

Welke wedstrijden staan er nog op jouw programma (je mag verwachtingen op WK ook vermelden) en zijn er reeds doelen die je voor ogen hebt voor 2020 of ben je hier momenteel nog niet met bezig?

Ik zou graag nog een paar Strong Viking wedstrijden en het Belgisch Kampioenschap meedoen, maar voor de rest staat er nog niet veel vast. Ik vertrek vanaf februari ook een half jaar op buitenlandse stage naar Duitsland. Dus het hangt er wat vanaf wat de mogelijkheden mij daar te bieden hebben. 

Vorig Wereldkampioenschap was mijn eerste kampioenschap. Wat goed liep tot de skull valley waar ik meer dan één uur tijd verloren heb. Na bloed, zweet en ontelbaar veel traantjes ben ik er in een ultieme poging in geslaagd het obstakel te overwinnen. Ik hoop dat ik dit jaar vlot over de obstakels zal gaan, wat automatisch zou resulteren in een goed eindresultaat. 

Waarop ligt je focus in de winter, zijn er alternatieve trainingen die je dan doet?

In principe train ik niet echt seizoensgebonden. In de Combatzone kan ik doorheen het hele jaar terecht voor zowel voor obstakels als krachttrainingen. Lopen is natuurlijk iets kouder in de winter, maar dat houdt mij niet zo tegen. Ik vind het lastiger om te gaan lopen op een warme zomer dag, dan wanneer het een beetje regent.

Zijn er tips die je kan geven aan vrouwen die recreatief aan ocr doen en de stap overwegen om competitie te gaan doen?

Niet twijfelen gewoon doen! 

Ik kan me goed voorstellen dat veel vrouwen zich laten afschrikken bij het horen van het woord ‘competitie’. 

focus voor de start op de eerste rij

Als je jezelf wilt zien groeien en uitdagen kan competitie net dat extra duwtje in de rug geven. Er is niemand die jou gaat ontmoedigen, integendeel! OCR is een sport waar iedereen welkom is en waar iedereen de plaats heeft om zijn talenten te ontdekken. Of dit nu op techniek, kracht, lopen, teamspirit of doorzettingsvermogen is, we ontdekken het graag.

Wie zie je op het BK als kanshebbers naast jezelf op het podium?

Sven, ik vind het leuk dat je me reeds als podium kandidaat ziet. Maar ik ben iemand die graag de opties open laat, voor mij mag iedereen de kans hebben om op dat podium te schitteren. 

BK OCR 24/11/2019

Bedankt en veel succes komend weekend op het WK samen met vele andere belgen

Neem jij het op tegen Maud en andere vrouwelijke atletes op het 1e BK te Vossem op 24 november?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *