partners BC

A message coming from our partners at the BK next Sunday, which we would like to thank in the first place for the cooperation.

Bocra members will also get a fixed discount at trakks next year, will be communicated via e-mail.

TRAKKS, the running, trail & outdoor specialist in your area!

Are you taking part in an obstacle race for the first time and you don’t have suitable shoes and clothing? Do you notice after your participation on Sunday that this might be necessary after all?
Or are you an avid OCR athlete and in need of a new or extra pair of shoes that will take you even further in your next race?

Then TraKKs will provide a nice discount for every participant.

At TraKKs you will find a wide range of running, trail and hiking shoes, clothing, accessories, books, electronics…
In short, everything for a trail, road or slope runner, OCR athlete, ….

Be sure to check out our website https://www.trakks.be/nl and our outlet for our wide range of products.

We wish you good luck this Sunday and above all lots of fun on the obstacles on your way…!

 

WCUP nutrition

Dear OCR Athlete,

Athletes of all levels want to be able to rely on sports nutrition products for training, competition and recovery.

As a Belgian brand, WCUP Sportvoeding is an established name for both national and international athletes of different levels.

In addition, WCUP acts as the exclusive food partner for the BK OCR in Vossem.

To give you the chance to try out the WCUP range, we offer a 10% discount until 31 December 2019 when purchasing from 50 EUR.

On the site you can already take a look to discover the various thirst-quenchers, energy bars, energy gels and recovery products.

How do you proceed?

Go to the website www.wcup.eu
Place your order, go to the shopping cart and pay.
When paying, place the code “ocr2019” in the ‘action code’ box and you will receive a discount.
Any order from 50 EUR = free home delivery
Cannot be combined with other promotions or discounts
Only in Belgium

This is a temporary offer.

Later on, an OCR package will be offered at a not-to-be-missed promotional price. This basic package is a must for every obstacle runner.

The WCUP mission is to develop products that really work and are adapted to the basic nutritional needs of an athlete in terms of preparation and performance as well as recuperation and especially with the ultimate goal of improving sports performance.

Good luck!

Maud Desouter met veel motivatie en enthousiasme richting WK/BK

Dag Maud, het is mooi te zien dat steeds meer Belgische vrouwen de weg vinden naar OCR en meedoen voor het podium op internationale wedstrijden.

Maud is eveneens lid van het Urban Sky team waar ook Jensen Blondeel, Thibault Debusschere en Thomas Buyle deel van uitmaken


Train je vooral met focus op techniek, meer op looptrainingen of zoek je hier eerder een evenwicht in?

Tot nu heb ik nog met weinig regelmaat kunnen trainen. Dit doordat ik het afgelopen jaar heb zitten zoeken tussen een balans waar ik zowel OCR wil kunnen koesteren, zonder dat dit mijn sociaal leven/ school beïnvloedt. Iets wat niet gemakkelijk is, maar waar ik door mijn 2 sterke coachen (Thomas en Kwinten) de volle 100% wordt in ondersteund. Zij begeleiden mij om zowel op het technische gedeelte vooruit te gaan als in het loopgedeelte.

Wat is jouw sterkste onderdeel (kracht/techniek/lopen) en waarop kan je nog verder progressie maken?

Zowel op kracht, techniek als lopen is er nog veel marge. Ik weet van mezelf dat ik een goede basisconditie heb, maar om dit mijn sterkte te noemen zou ik niet direct durven zeggen. Ik denk vooral te maken heeft met het de combinatie van de drie. 

Waar ik wel van overtuigd ben is dat ik heel veel kracht haal uit de motivatie en enthousiasme waarmee ik naar elke wedstrijd en training kom.

winst voor Maud tijdens afgelopen editie van ROV

Gaat je voorkeur naar uit naar korte inspanningen (afvalraces/sprints) zoals conquer the castle (Denemarken) waar je onlangs tot in de finale geraakte tussen vele sterke atletes of verkies je toch eerder de langere afstanden van 15 à 19km?

tijdens Redbull conquer the castle in Denemarken waar ze in de finale een 6e plaats wist te behalen 

Vooral langere afstanden spreken mij aan. Om echt te presteren op kortere afstanden, mis ik nog wat explosiviteit. Waardoor dat ik bij kortere afstanden vaak niet de volle 100% kan geven. Bij langere afstanden heb ik de tijd om even in mijn ritme te kunnen rollen. En geef toe als je kan kiezen tussen 4km volle pret, of 19km.. Dan is de beslissing snel gemaakt voor mij.

Welke wedstrijden staan er nog op jouw programma (je mag verwachtingen op WK ook vermelden) en zijn er reeds doelen die je voor ogen hebt voor 2020 of ben je hier momenteel nog niet met bezig?

Ik zou graag nog een paar Strong Viking wedstrijden en het Belgisch Kampioenschap meedoen, maar voor de rest staat er nog niet veel vast. Ik vertrek vanaf februari ook een half jaar op buitenlandse stage naar Duitsland. Dus het hangt er wat vanaf wat de mogelijkheden mij daar te bieden hebben. 

Vorig Wereldkampioenschap was mijn eerste kampioenschap. Wat goed liep tot de skull valley waar ik meer dan één uur tijd verloren heb. Na bloed, zweet en ontelbaar veel traantjes ben ik er in een ultieme poging in geslaagd het obstakel te overwinnen. Ik hoop dat ik dit jaar vlot over de obstakels zal gaan, wat automatisch zou resulteren in een goed eindresultaat. 

Waarop ligt je focus in de winter, zijn er alternatieve trainingen die je dan doet?

In principe train ik niet echt seizoensgebonden. In de Combatzone kan ik doorheen het hele jaar terecht voor zowel voor obstakels als krachttrainingen. Lopen is natuurlijk iets kouder in de winter, maar dat houdt mij niet zo tegen. Ik vind het lastiger om te gaan lopen op een warme zomer dag, dan wanneer het een beetje regent.

Zijn er tips die je kan geven aan vrouwen die recreatief aan ocr doen en de stap overwegen om competitie te gaan doen?

Niet twijfelen gewoon doen! 

Ik kan me goed voorstellen dat veel vrouwen zich laten afschrikken bij het horen van het woord ‘competitie’. 

focus voor de start op de eerste rij

Als je jezelf wilt zien groeien en uitdagen kan competitie net dat extra duwtje in de rug geven. Er is niemand die jou gaat ontmoedigen, integendeel! OCR is een sport waar iedereen welkom is en waar iedereen de plaats heeft om zijn talenten te ontdekken. Of dit nu op techniek, kracht, lopen, teamspirit of doorzettingsvermogen is, we ontdekken het graag.

Wie zie je op het BK als kanshebbers naast jezelf op het podium?

Sven, ik vind het leuk dat je me reeds als podium kandidaat ziet. Maar ik ben iemand die graag de opties open laat, voor mij mag iedereen de kans hebben om op dat podium te schitteren. 

BK OCR 24/11/2019

Bedankt en veel succes komend weekend op het WK samen met vele andere belgen

Neem jij het op tegen Maud en andere vrouwelijke atletes op het 1e BK te Vossem op 24 november?

Thibault Debusschere op zoek naar topconditie met oog op de toekomst

Dag Thibault,

We kennen jou al enkele jaren in de ocr wereld en je behoort bij de wereldtop met een hele reeks overwinningen in binnen -en buitenland met ook een europese titel in 2018 tijdens een spannende eindstrijd met de vijfvoudige wereldkampioen Jonathan Albon alsook een knappe 3e plaats op afgelopen WK 

 

Net zoals Thomas Buyle heb je ook achtergrond in het (offroad)triathlon, denk je dat dit een voordeel is t.o.v. anderen om uit een multisport te komen?

Ik zou niet meteen zeggen dat dit een voordeel is, ik denk wel als je daarin goed bent dat men dan ook een sterke loper is. Ook heeft men bij offroad triatlon veel kansen om het lichaam op verschillende manieren te testen richting uithouding, kracht en snelheid.


Afgelopen winter speelde je met een blessure waardoor je in het begin van het jaar nog niet op je niveau kon presteren zoals vorig jaar. Is deze blessure volledig achter de rug?
Inderdaad, twee keer mijn enkel omgeslagen.
Eerste keer had ik een botje gebroken, dit gaf weinig last. Ik kon nog pijnvrij lopen en trainen voor het Wk waar ik toen 3de werd op de lange afstand bij de elite.

3e plaats OCRWC 2018

Tweede keer was een ander paar mouwen… hier scheurde ik twee ligamenten gedeeltelijk af en eentje volledig.
Dit zorgde voor veel pijn alsook 2 maanden totaal niet lopen.
Nu zijn de blessures wel achter de rug maar het lijkt wel een eeuw te duren om mijn toenmalige conditie terug te vinden die tot op heden nog steeds zoek is…
Kan je de achterstand die je hierdoor opliep t.o.v. andere podiumkandidaten tijdig ophalen voor het WK/BK?

Ik merk wel dat het de laatste weken goed begint op pijl te komen, maar om achterstand in te halen op atleten die hard trainen en geen tegenslag hebben gehad.. dat denk ik niet dat dit mogelijk is, hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen pas.


 Je bent ook regelmatig te vinden in een boulderhal, geven deze trainingen een grote meerwaarde tijdens een ocr-wedstrijd en hoe pak je zulke trainingen aan qua opbouw/afwisseling?

tijdens het boulderen

Boulderen helpt veel op uithouding, kracht van het bovenlichaam en zeker ook op kracht/souplesse.

Het is ook een sport om me van de drukte van ocr weg te houden soms, daarmee doe ik dit in de winter vaker. Het is ook een soort van opbouw om minder te moeten trainen op kracht gedurende de zomermaanden, deze maanden zouden echt in het licht moeten staan van veel kilometers lopen!


WAt zijn jouw ambities voor het WK/BK?

WK zal eerder genieten worden van het evenement en het beste eruit halen wat kan aangezien de omstandigheden..

Al kunnen weersomstandigheden roet in de wedstrijd gooien.
BK zal hopelijk de aanloop zijn van een nieuw en sterk seizoen, winnen zou natuurlijk de max zijn.
Podium behalen zou normaal zeker moeten lukken.
Welke tip(s) zou je nog kunnen geven aan ocr-lopers die nieuw zijn in deze sport en progressie willen maken?
Blijf consequent trainen, luister naar je lichaam en zorg dat je zo weinig mogelijk oververmoeid geraakt, dit laatste zorg namelijk voor veel problemen zoals overbelasting en mentale dipjes die men liefst niet heeft 😉.
En vooral geniet er ook van!

Op hoogtestage, adembenemend zicht

Bedankt voor je tijd en veel succes op het WK en BK!

Wil je jezelf meten met Thibault en andere belgische toppers, schrijf je dan in voor het 1e BK dat zal plaatsvinden op 24 november te Vossem i.s.m gladiator run of kom supporteren. Start BK zal omstreeks 15u zijn

BK OCR 24/11/2019