Thomas Buyle met ambitie op het EK

 

Daags voor de start van het Europees kampioenschap OCR te Gdansk (Polen) hebben we alvast een leuk interview gehad met een kanshebber, met name Thomas Buyle

 

“bedankt om even tijd te maken alvast in je drukke wedstrijdschema. Stel je gerust even voor”:

Dag Sven, dankjewel voor dit interview. In een kleine maar groeiende sport is het altijd leuk wat extra aandacht te krijgen. Ik ben Thomas Buyle, 28 jaar jong en lid van het Urban Sky Team. Ik doe sinds 3 jaar aan OCR. Voor ik met OCR in aanraking kwam deed ik aan triatlon.

Thomas maakte (net zoals Thibault en Jensen) de overstap van triathlon naar OCR

“Train je op regelmatige basis? En doe je dit via begeleiding of doe je dit zelf?”

Ik train op regelmatige basis. Een constante in je trainingsschema hebben vind ik persoonlijk belangrijker dan enkele weken veel te hard te trainen na een periode waar je dan weer minder hebt getraind. Ikzelf loop ongeveer 5x per week en doe 2 tot 3x een krachttraining. Dit kan zijn in de vorm van een pure krachttraining, een functionele krachttraining, een obstakeltraining of soms zelfs eens gaan boulderen).

 

“t.o.v. vorig jaar heb je wel veel progressie gemaakt, heb je het anders aangepakt afgelopen winter of zijn er andere factoren waardoor je nu betere resultaten haalt?”

Zoals ik reeds zei, het is die consequentie die de sleutel tot succes is. Ik ben ook niet ernstig geblesseerd geweest en heb de hele winter kunnen doortrainen. Zelf heb ik aan mijn trainingsschema langere duurlopen toegevoegd en geloof ik sterk in een tempoloop. Samen met mijn trainingsmaat Kwinten hebben we afgelopen maanden heel wat geëxperimenteerd met verschillende soorten tempolopen en tot de algemene conclusie gekomen dat welke vorm we er ook van deden, de impact daarvan immens was.

Thomas samen met zijn trainingsmaat Kwinten

“We hebben al verschillende sterke resultaten gezien van jou afgelopen maanden, wat zijn jouw grote doelen nog dit jaar en hoe werk je hiernaartoe?”

Het Europees kampioenschap dit weekend is voor mij een groot doel. Ik zou liegen als ik niet brand van ambitie. Echter het Wereldkampioenschap in Oktober is nog een groter doel. Nadat ik er vorig jaar 6de werd mag ik met ambitie naar het Wereldkampioenschap vertrekken. Maar het voordeel is er ook dat het hetzelfde parcours is als vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat we ons veel specifieker kunnen voorbereiden.

Belgische kanshebbers op het EK/BK
Jensen Blondeel (links)
Thibault Debusschere (midden)
Thomas Buyle (rechts)

“wie zijn volgens jou de personen waarmee je rekening zal moeten houden op het BK alsook andere wedstrijden?”

Voor mezelf is het Belgisch Kampioenschap helaas niet het grootste doel. Het valt op het einde van een zwaar en slopend seizoen. Maar ik ken mezelf, eenmaal het BK zal naderen zal ik er alles aan doen om zo goed als mogelijk voorbereid en uitgerust aan de start te staan. De favorieten, Thibault en Jensen steken er met kop en schouders bovenuit. Maar voor de andere podiumplaatsen zou ik wel eens Kwinten Verstuyft naar voren willen schuiven. Hij heeft een enorm loopvermogen en is sterker dan 99% van de rest van de deelnemers. Zijn grote werkpunt is die kracht en dat loopvermogen combineren om de races te lopen waartoe hij in staat is. Maar ik heb er alle geloof in dat dat wel eens zou kunnen gebeuren op het BK.

“Bedankt voor je tijd en heel veel succes op de kampioenschappen. Het beloofd een mooie strijd te worden op het 1e BK op 24 november”

“Naast Thomas, mogen we zeker Thibault Debusschere en Jensen Blondeel in het oog houden bij de elites. We wensen alle belgische deelnemers heel veel succes en hopen op enkele belgische medailles” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *