Licentienummers

BOCRA wil in de toekomst met licentienummers gaan werken voor al haar leden. We geloven dat dit voor alle partijen in het verhaal meerdere voordelen met zich mee kan brengen.

Elk lid, recreatief of competitief ingesteld, krijgt bij inschrijving een licentienummer en loopnummer toegewezen. Dit gebeurd in volgorde van aansluiting bij BOCRA. Het licentienummer bestaat uit een feitelijk licentienummer, bestaande uit een combinatie van 13 letters/cijfers en uit een loopnummer, bestaande uit ‘BE’ gevolgd door 4 cijfers.

Licentienummer


Elk licentie- en bijhorend loopnummer blijft aan één specifiek lid verbonden zolang hij zijn lidmaatschap vernieuwt en voldoet aan de lidmaatschapsvoorwaarden.

Voor recreatieve lopers is enkel het licentienummer van enig belang. Dit is gekoppeld aan de identiteit van de loper. Op termijn hopen we dat u als loper zich zal kunnen inschrijven voor wedstrijden aan de hand van uw licentienummer. Hierdoor zal de inschrijfprocedure vergemakkelijkt worden en beschikt een organisator meteen over alle benodigde gegevens.

Loopnummer


Het loopnummer daarentegen is vooral interessant voor atleten die graag deelnemen aan competitiewedstrijden. Als BOCRA zijnde trachten we naar de toekomst toe voor een eerlijker wedstrijdverloop te streven.
Eén manier die hiertoe leidt is een duidelijkere herkenning van de atleet voor de marshals.

Een lid van BOCRA mag met zijn loopnummer deelnemen aan competities, dit moet duidelijk op zijn/haar kledij worden gedrukt. Hiermee wordt hij ontslagen van zijn verplichting om een neutraal genummerd shirt te dragen indien dit een vereiste is van de organisatie.

Het loopnummer bedraagt volgende eigenschappen:

Voorzijde: lettertype Arial, lettergrootte 150, Vlak van 6cm hoogte op 19cm breedte.
Achterzijde: lettertype Arial, lettergrootte 175, Vlak van 7cm hoogte op 22cm breedte.
Kleur: Afhankelijk van de kleuren van de kledij; liefst in zwart of wit. Het belangrijkste is dat het contrasterende kleuren zijn. Het moet duidelijk, vanop afstand, zichtbaar zijn.

Indien het loopnummer niet voldoet aan de voorwaarden beschreven, kan de deelnemer verplicht worden om de richtlijnen van de organisator op te volgen en een neutraal genummerd shirt te dragen.

Afhankelijk van de organisatie mag een licentieloper in het allereerste startvak starten (en dus voor de andere competitielopers), indien zij/hij ingeschreven is in de competitie-wave.

Waar kan ik deze nummers terugvinden?


Na inschrijving kan u deze terug vinden in onze ‘webshop‘.  Wanneer u daar ingelogd bent en op ‘mijn inschrijving’ klikt ziet u vervolgens uw gegevens  met bijhorend loop- en licentienummer.