Home

Welkom bij BOCRA
Belgian Obstacle Course Racing Association


Als niet-commerciële en onafhankelijke bond voor de obstakel sport in België trachten wij een platform te creëren waar elke partij bij gebaat is.
We willen een meerwaarde bieden voor zowel de sporter, de club als de organisator van evenementen.

Lees gerust onze website door om een idee te krijgen hoe we jou van dienst kunnen zijn. Bij vragen mag je steeds contact met ons opnemen.

Nieuws

world ocr 2020

We recieved a official document from FISO with more information about the fiso world championship 2020 at Sochi, you can download the document below We (bocra) are busy with qualification rules for the belgian championship because this will be a important race for the world championship

World OCR/ FISO

WORLD OCR Hierbij een samenvatting van wat we momenteel weten en na het beluisteren van het audio interview op OCR audio met de voorzitter van FISO, Ian Ademson Na verschillende jaren reeds van bestaan komt World OCR (FISO) nu met organisatie van het door federaties georganiseerde WK OCR onder controle van FISO. Hier ging jaren …

Maud Desouter met veel motivatie en enthousiasme richting WK/BK

Dag Maud, het is mooi te zien dat steeds meer Belgische vrouwen de weg vinden naar OCR en meedoen voor het podium op internationale wedstrijden. Train je vooral met focus op techniek, meer op looptrainingen of zoek je hier eerder een evenwicht in? Tot nu heb ik nog met weinig regelmaat kunnen trainen. Dit doordat …

Lid worden

 

Waarom lid worden?


Het allerbelangrijkste: verzekering.
BOCRA biedt in samenwerking met haar partners Ethias & Sporta, haar leden één van de meeste complete sportongevallenverzekeringen op de markt aan. Zowel lichamelijke letsels als burgerlijke aansprakelijk is hierbij gedekt. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina.

Maar BOCRA wil u uiteraard veel meer bieden dan dat. We nemen volop het voortouw in de ontwikkeling van een Belgische competitie met onder andere licentienummers voor atleten.

We trachten contact te leggen met de organisaties van het Europees – en Wereldkampioenschap. Op deze manier trachten we meer organisatoren warm te maken om competitie aan te bieden en in een later stadia ook een kwalificatie wedstrijd te zijn voor de kampioenschappen.

Daarbij hoort uiteraard ook een nationaal team. BOCRA hoopt op termijn België’s beste atleten te kunnen ondersteunen bij deelname aan het EK en WK.

Ook voor de recreatieve sporters willen we een meerwaarde zijn. BOCRA beschikt over de kennis om organisatoren en clubs bij te staan in hun veiligheidsdossier, wat de deelnemer enkel ten goede kan komen. Daarnaast proberen we iedereen op de hoogte te houden over wat er leeft binnen de sport. Een kalender met alle evenementen en een overzicht met trainingslocaties zijn hier maar enkele voorbeelden van.

In de toekomst hopen we via sponsoren korting en andere voordelen te bekomen voor onze leden.

Meer informatie over het lidmaatschap kan je vinden op de daarbijbehorende pagina.