Home

Welkom bij BOCRA
Belgian Obstacle Course Racing Association


Als niet-commerciële en onafhankelijke bond voor de obstakel sport in België trachten wij een platform te creëren waar elke partij bij gebaat is.
We willen een meerwaarde bieden voor zowel de sporter, de club als de organisator van evenementen.

Lees gerust onze website door om een idee te krijgen hoe we jou van dienst kunnen zijn. Bij vragen mag je steeds contact met ons opnemen.

Nieuws

Philippe Levy nu ook actief bij World Obstacle

Velen kennen Philippe Levy ondertussen als een gevestigde waarde in OCR, één van de ervaren lopers die zich ook inzet voor BOCRA als Penningmeester + Bondcoach. Hierbij zal hij zich ook gaan inzetten voor de master-lopers binnen het Master Committee van World Obstacle (FISO), waar hij de functie van ondervoorzitter zal opnemen naast voorzitter Eugeniusz …

EK OCR 2022 resultaten

Europees kampioenschap OCR 2022 Italië Thomas Buyle is de nieuwe Europese Kampioen Lees hier het artikel op sporza: https://sporza.be/nl/2022/06/13/16km-in-dolomieten-50-obstakels-thomas-buyle-wint-ek-obstacle-course-running~1655114281817/  Proficiat aan alle deelnemers met hun geleverde prestaties! Hierbij een overzicht: 100m: 17e Lennert Schots 0:00:59,85 43e Jiebbe Bonte 0:01:09,23 91e Thymen Meulewater 0:01:32,29 115e Luka van Peteghem 0:01:45,97 117e Jeoffrey Dumont 0:01:48,81 137e Dimity Dotrimont …

Verslag beslissing obstakel sport onderdeel van de moderne vijfkamp

Verslag beslissing obstakel sport onderdeel van de moderne 5kamp. Zaterdag 30 april Boedapest . Het programma van de Olympische Spelen evolueert constant en wil hiermee zoveel mogelijk mensen wereldwijd bereiken. Daarom heeft de overkoepelende organisatie van de moderne vijfkamp (UIPM) een drastisch voorstel gedaan om de sport te moderniseren. Op de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles …

Lid worden

 

Waarom lid worden?


Het allerbelangrijkste: verzekering.
BOCRA biedt in samenwerking met haar partners Ethias & Sporta, haar leden één van de meeste complete sportongevallenverzekeringen op de markt aan. Zowel lichamelijke letsels als burgerlijke aansprakelijk is hierbij gedekt. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina.

Maar BOCRA wil u uiteraard veel meer bieden dan dat. We nemen volop het voortouw in de ontwikkeling van een Belgische competitie met onder andere licentienummers voor atleten.

We trachten contact te leggen met de organisaties van het Europees – en Wereldkampioenschap. Op deze manier trachten we meer organisatoren warm te maken om competitie aan te bieden en in een later stadia ook een kwalificatie wedstrijd te zijn voor de kampioenschappen.

Daarbij hoort uiteraard ook een nationaal team. BOCRA hoopt op termijn België’s beste atleten te kunnen ondersteunen bij deelname aan het EK en WK.

Ook voor de recreatieve sporters willen we een meerwaarde zijn. BOCRA beschikt over de kennis om organisatoren en clubs bij te staan in hun veiligheidsdossier, wat de deelnemer enkel ten goede kan komen. Daarnaast proberen we iedereen op de hoogte te houden over wat er leeft binnen de sport. Een kalender met alle evenementen en een overzicht met trainingslocaties zijn hier maar enkele voorbeelden van.

In de toekomst hopen we via sponsoren korting en andere voordelen te bekomen voor onze leden.

Meer informatie over het lidmaatschap kan je vinden op de daarbij behorende pagina.

inschrijven voor 2022: vul onderstaand formulier in en stuur terug naar info@belgianocra.be

Bocra inschrijvingsformulier 2022