Home

Welkom bij BOCRA
Belgian Obstacle Course Racing Association


Als niet-commerciële en onafhankelijke bond voor de obstakel sport in België trachten wij een platform te creëren waar elke partij bij gebaat is.
We willen een meerwaarde bieden voor zowel de sporter, de club als de organisator van evenementen.

Lees gerust onze website door om een idee te krijgen hoe we jou van dienst kunnen zijn. Bij vragen mag je steeds contact met ons opnemen.

Nieuws

woordje uitleg naar aanleiding van het BK OCR 2021

Overzicht gebeurtenissen BK 2021   Er zijn tijdens het BK OCR verschillende onregelmatigheden vastgesteld, dit op verschillende vlakken. Hier ben ik mezelf van bewust en wil met deze weergave, jullie een inzicht geven met wat er speelde en de redenen achter bepaalde gebeurtenissen. Allereerst wil ik benadrukken dat wij allen binnen BOCRA trachten te streven …

BK jeugd resultaten

Afgelopen weekend vond het 1e BK OCR plaats voor de jeugd te Invictus gym Erembodegem. Het werd een geslaagde editie met 60 kinderen en vele enthousiaste reacties Bedankt aan de organisatie van Invictus Gym onder leiding van Geert Timmermans en Jarne Nevens, alsook alle deelnemers, supporters, medewerkers en Bocra marshalls Resultaten BK jeugd 2021

Lid worden

 

Waarom lid worden?


Het allerbelangrijkste: verzekering.
BOCRA biedt in samenwerking met haar partners Ethias & Sporta, haar leden één van de meeste complete sportongevallenverzekeringen op de markt aan. Zowel lichamelijke letsels als burgerlijke aansprakelijk is hierbij gedekt. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina.

Maar BOCRA wil u uiteraard veel meer bieden dan dat. We nemen volop het voortouw in de ontwikkeling van een Belgische competitie met onder andere licentienummers voor atleten.

We trachten contact te leggen met de organisaties van het Europees – en Wereldkampioenschap. Op deze manier trachten we meer organisatoren warm te maken om competitie aan te bieden en in een later stadia ook een kwalificatie wedstrijd te zijn voor de kampioenschappen.

Daarbij hoort uiteraard ook een nationaal team. BOCRA hoopt op termijn België’s beste atleten te kunnen ondersteunen bij deelname aan het EK en WK.

Ook voor de recreatieve sporters willen we een meerwaarde zijn. BOCRA beschikt over de kennis om organisatoren en clubs bij te staan in hun veiligheidsdossier, wat de deelnemer enkel ten goede kan komen. Daarnaast proberen we iedereen op de hoogte te houden over wat er leeft binnen de sport. Een kalender met alle evenementen en een overzicht met trainingslocaties zijn hier maar enkele voorbeelden van.

In de toekomst hopen we via sponsoren korting en andere voordelen te bekomen voor onze leden.

Meer informatie over het lidmaatschap kan je vinden op de daarbij behorende pagina.

inschrijven voor 2022: vul onderstaand formulier in en stuur terug naar info@belgianocra.be

Bocra inschrijvingsformulier 2022