Thomas Buyle met ambitie op het EK

 

Daags voor de start van het Europees kampioenschap OCR te Gdansk (Polen) hebben we alvast een leuk interview gehad met een kanshebber, met name Thomas Buyle

 

“bedankt om even tijd te maken alvast in je drukke wedstrijdschema. Stel je gerust even voor”:

Dag Sven, dankjewel voor dit interview. In een kleine maar groeiende sport is het altijd leuk wat extra aandacht te krijgen. Ik ben Thomas Buyle, 28 jaar jong en lid van het Urban Sky Team. Ik doe sinds 3 jaar aan OCR. Voor ik met OCR in aanraking kwam deed ik aan triatlon.

Thomas maakte (net zoals Thibault en Jensen) de overstap van triathlon naar OCR

“Train je op regelmatige basis? En doe je dit via begeleiding of doe je dit zelf?”

Ik train op regelmatige basis. Een constante in je trainingsschema hebben vind ik persoonlijk belangrijker dan enkele weken veel te hard te trainen na een periode waar je dan weer minder hebt getraind. Ikzelf loop ongeveer 5x per week en doe 2 tot 3x een krachttraining. Dit kan zijn in de vorm van een pure krachttraining, een functionele krachttraining, een obstakeltraining of soms zelfs eens gaan boulderen).

 

“t.o.v. vorig jaar heb je wel veel progressie gemaakt, heb je het anders aangepakt afgelopen winter of zijn er andere factoren waardoor je nu betere resultaten haalt?”

Zoals ik reeds zei, het is die consequentie die de sleutel tot succes is. Ik ben ook niet ernstig geblesseerd geweest en heb de hele winter kunnen doortrainen. Zelf heb ik aan mijn trainingsschema langere duurlopen toegevoegd en geloof ik sterk in een tempoloop. Samen met mijn trainingsmaat Kwinten hebben we afgelopen maanden heel wat geëxperimenteerd met verschillende soorten tempolopen en tot de algemene conclusie gekomen dat welke vorm we er ook van deden, de impact daarvan immens was.

Thomas samen met zijn trainingsmaat Kwinten

“We hebben al verschillende sterke resultaten gezien van jou afgelopen maanden, wat zijn jouw grote doelen nog dit jaar en hoe werk je hiernaartoe?”

Het Europees kampioenschap dit weekend is voor mij een groot doel. Ik zou liegen als ik niet brand van ambitie. Echter het Wereldkampioenschap in Oktober is nog een groter doel. Nadat ik er vorig jaar 6de werd mag ik met ambitie naar het Wereldkampioenschap vertrekken. Maar het voordeel is er ook dat het hetzelfde parcours is als vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat we ons veel specifieker kunnen voorbereiden.

Belgische kanshebbers op het EK/BK
Jensen Blondeel (links)
Thibault Debusschere (midden)
Thomas Buyle (rechts)

“wie zijn volgens jou de personen waarmee je rekening zal moeten houden op het BK alsook andere wedstrijden?”

Voor mezelf is het Belgisch Kampioenschap helaas niet het grootste doel. Het valt op het einde van een zwaar en slopend seizoen. Maar ik ken mezelf, eenmaal het BK zal naderen zal ik er alles aan doen om zo goed als mogelijk voorbereid en uitgerust aan de start te staan. De favorieten, Thibault en Jensen steken er met kop en schouders bovenuit. Maar voor de andere podiumplaatsen zou ik wel eens Kwinten Verstuyft naar voren willen schuiven. Hij heeft een enorm loopvermogen en is sterker dan 99% van de rest van de deelnemers. Zijn grote werkpunt is die kracht en dat loopvermogen combineren om de races te lopen waartoe hij in staat is. Maar ik heb er alle geloof in dat dat wel eens zou kunnen gebeuren op het BK.

“Bedankt voor je tijd en heel veel succes op de kampioenschappen. Het beloofd een mooie strijd te worden op het 1e BK op 24 november”

“Naast Thomas, mogen we zeker Thibault Debusschere en Jensen Blondeel in het oog houden bij de elites. We wensen alle belgische deelnemers heel veel succes en hopen op enkele belgische medailles” 

Belgian Championship 2019 + NEW PR person BOCRA

Registrations for the first belgian championship are open, get your tickets

More details will follow soon, also follow our championship page on facebook: Belgian Championship 2019  for the latest details

Thanks for the collaboration Gladiator run to make this a great start of the Belgian Championships

 

We also want to welcome Ronny Hofenboom to our BOCRA staff

Ronny will be responsible for our PR, benefits for members and making BOCRA and the OCR sport bigger.  He will also be involved for PR at the Belgian championship

 

Eerste marshal cursus voor België!

Zaterdag 8 april vind de allereerste marshal cursus plaats in België. BOCRA is hiervoor de samenwerking aangegaan met OCR International, een overkoepelende branche organisatie die de bondswerking mee ondersteunt.
De marshalwerking is voor alle partijen in de sport uitermate belangrijk. Het is de uitgelezen manier om dankzij specifiek opgeleide vrijwilligers de evenementen veilig en de competitie eerlijk te laten verlopen.

We willen alle gepassioneerde OCR-lopers dan ook uitnodigen om eens een kijkje te nemen op de speciaal voorziene Marshal-pagina, waar je meer informatie zal vinden omtrent de werking. Indien je interesse vervolgens is gewekt, verwelkomen we je met alle plezier op 8 april in Stekene. Tot dan!?

Meeting OCR International

Ons bestuur heeft gisteren een eerste ontmoeting gehad met de mensen van OCR International. Het was een positief gesprek waaruit reeds enkele samenwerkingsafspraken zijn uit voortgevloeid. Vooral naar opleiding en inzet van marshals toe gaan we nauw samenwerken in de aankomende maanden.