Lidmaatschap

Inschrijven:
vul het inschrijvingsformulier bocra-2023 in en stuur deze naar info@belgianocra.be. (reeds lid en geen wijzigingen in jouw adresgegevens, dan volstaat storting bijdrage op onderstaand rekeningnummer + vermelding van jouw naam)
stort de bijdrage op het BOCRA rekeningnummer: BE62 0018 0798 9161

vervolgens krijgt u een bevestigingsmail bij voltooiing lidmaatschap

U kan de digitale lidkaart dan downloaden via Sporta om te genieten van de voordelen bij onze partners, uitleg: lidkaart downloaden

 

Waarom lid worden?


Het allerbelangrijkste: verzekering.
BOCRA biedt in samenwerking met haar partners Ethias & Sporta, haar leden één van de meeste complete sportongevallenverzekeringen op de markt aan. Zowel lichamelijke letsels als burgerlijke aansprakelijk is hierbij gedekt. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina.

Daarnaast zijn er:

  • korting voor trainingen op trainingslocaties als BOCRA lid
  • korting Belgian OCR league (trainingslocaties)
  • korting op kledij (BOCRA)
  • voordelig internationaal BOCRA kledijpakket (3-delig)
  • 15% korting op schoenen en kledij bij Trakks
  • 7,5% korting bij Klimber
  • korting bij Wcup
  • kwalificatiemogelijkheden kampioenschappen
  • deelname BK

Maar BOCRA wil u uiteraard veel meer bieden dan dat. We nemen volop het voortouw in de ontwikkeling van een Belgische competitie

We zijn in nauw contact met de organisaties van het Europees – en FISO Wereldkampioenschap. Op deze manier trachten we meer organisatoren warm te maken om competitie aan te bieden en in een later stadia ook een kwalificatie wedstrijd te zijn voor de kampioenschappen.

Daarbij hoort uiteraard ook een nationaal team. BOCRA hoopt op termijn België’s beste atleten te kunnen ondersteunen bij deelname aan het EK en WK.

Ook voor de recreatieve sporters willen we een meerwaarde zijn. BOCRA beschikt over de kennis om organisatoren en clubs bij te staan in hun veiligheidsdossier, wat de deelnemer enkel ten goede kan komen. Daarnaast proberen we iedereen op de hoogte te houden over wat er leeft binnen de sport. Een kalender met alle evenementen en een overzicht met trainingslocaties zijn hier maar enkele voorbeelden van.

In de toekomst hopen we via sponsore nog meer kortingen en andere voordelen te bekomen voor onze leden.

Stuur ons ook zeker een mail bij inschrijving (en vermeld uw volledige naam bij inschrijving)

Ik ben Belg en woon in het buitenland. Kan ik lid worden van BOCRA?


Uiteraard. We verwelkomen graag alle Belgen bij BOCRA. U kan een licentienummer bekomen, deelnemen aan de Belgische competitie en maakt zelfs kans om gekozen te worden voor ons nationale team. Voor de verzekering zijn er wel wat vereisten om er ten volle van te kunnen genieten. U kan enkel van dezelfde voordelen genieten als u ook daadwerkelijk in België bent gedomicilieerd. De kosten voor diegene die verzekerd worden stoppen ook aan de landsgrenzen, dus voor bijvoorbeeld nazorg in het buitenland komt de verzekering niet tussen.

Kan ik als niet-Belg ook lid worden van BOCRA?


Dat kan, maar we raden het u eerlijk gezegd niet aan. Wij zien niet meteen de voordelen hiervan. Cru gezegd komt het erop neer dat u simpelweg de bondswerking in België sponsort, maar dat u er weinig tot niets voor in de plaats kan krijgen. We willen mensen geen vals gevoel van veiligheid geven en raden u daarom aan om eerst in eigen land op zoek te gaan naar een waardig alternatief. Daarnaast is het ook zo dat op vlak van verzekering het landschap er in België helemaal anders uitziet dan in andere landen. U gaat dus best opzoek naar een verzekering in uw eigen land die het best past bij uw noden als sporter.

Wat kost dat?


Het bestuur van BOCRA heeft de prijs van het individuele lidmaatschap vast gelegd op 40 euro (vanaf 16 jaar; 30€ -16 jaar) voor 2023 (korting indien lid van een samenwerkende club) en loopt tot 1/1/2024. Een deel hiervan is bestemd voor de verzekering. Het overige wordt beschouwd als werkingsgeld waarmee we de sport groter willen maken ten voordele van de leden/atleten

Op de ALV (algemene ledenvergadering) worden de kosten uitgelicht